Sandra C

Al weer flink wat jaren geleden ben ik ,via de allergoloog Pfaff ,bij Marian Noordam gekomen voor een histamine-arm dieet. Waar voorgaande diëtiste nooit eruit had gehaald dat er een histamine intolerantie was, was dit voor Marian gesneden koek. In korte tijd heeft ze mij geleerd om histamine- arm te eten zonder aan voedingswaarde in te dammen. Met een heel goed resultaat.
Ik heb dit dieet dus jaren vol gehouden, maar kreeg wel nog andere intoleranties erbij. Uiteindelijk bleek ik een chronische vorm van de ziekte van Lyme te hebben en had last van een “leaky gut”.

Door de ziekte van Lyme en heel veel antibioticagebruik had inmiddels mijn lever het moeilijk en stelde de behandelend arts voor om nu glutenvrij en suikervrij te gaan eten.

Ik had al een histamine-arm dieet, cholesterolarm en een lactase deficiëntie en nu dus ook deze 2 restricties erbij. Ik wist nu echt niet meer wat ik nog kon eten.

Gelukkig kon ik opnieuw bij Marian terecht . In plaats van mij allemaal beperkingen op te leggen, heeft zij vanuit een andere invalshoek het probleem benaderd en is begonnen mij een darm-sparend dieet te geven. Ik ben haar daar enorm dankbaar voor en onder de indruk van haar enorme kennis op het gebied van gezondheid en voeding. In korte tijd is mijn darm duidelijk verbeterd. Ik kan veel meer dingen verdragen (zelfs histaminerijke) en als bonus ben ik flink wat kilo’s afgevallen.

Ik heb de begeleiding van haar als zeer goed, maar ook als gezellig ervaren. Op elke vraag kreeg ik een zeer goed antwoord (zelfs al moest ze daar een fabrikant voor stalken) en heb het dieet daardoor ook niet als lastig ervaren. Ik kon altijd bij haar terecht, e-mail, telefoon of consult.

Wat heel veel artsen (en andere diëtistes) niet gelukt is, is Marian wel gelukt. Ik heb een enorme sprong in mijn gezondheid kunnen maken , dankzij haar benadering van het probleem.

Marian: heel erg bedankt voor je kennis en kunde en voor wie je bent.