Tarieven

Voor iedereen geldt dat vanuit de basisverzekering in 2023 drie uur dieetadvisering vergoed wordt. Houd wel rekening met het eigen risico. Dieetadvisering valt namelijk onder het eigen risico, evenals bijvoorbeeld bloedonderzoeken en medicijnen. Voor verzekerden jonger dan 18 jaar geldt geen eigen risico.

Vergoeding huisbezoek

Als je door je ziekte niet in staat bent om naar de praktijk te komen kun je aan je verwijzend arts vragen om op de verwijsbrief te vermelden dat er een indicatie is voor een huisbezoek. In dat geval vergoedt je zorgverzekeraar de extra kosten van het huisbezoek. Uiteraard geldt dit voor huisbezoeken binnen mijn werkgebied.

Aanvullende verzekering

Veel zorgverzekeraars hebben in hun pakketten een aanvullende verzekering opgenomen. Wat en hoeveel er precies vergoed wordt voor dieetadvisering verschilt per verzekeraar. Raadpleeg daarom zelf je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar. Ook kun je meer informatie vinden via deze link.

Voor de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

Tarieven

Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt waarin dieetadvisering vergoed wordt, dan gelden onderstaande tarieven:

90 minuten inclusief kort advies€ 117,00
per 15 minuten€ 19,50
op schrift€ 39,00 – € 58,50
huisbezoek in Zuidplas€ 19,50
Tarief per 1-1-2023

Annuleren van de afspraak

Afspraken moeten minimaal 24 uur van te voren en uitsluitend telefonisch (06-3909 5875) worden geannuleerd. Van niet nagekomen of te laat geannuleerde afspraken wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht. Deze factuur kan niet bij de zorgverzekeraar worden ingediend en is dus voor eigen rekening.

Directe Toegankelijkheid

Per 1 augustus 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijsbrief een afspraak kunt maken. Voorafgaand aan de behandeling vindt dan een screening plaats om na te gaan of je met je hulpvraag op de juiste plek bent. Deze screeningstijd gaat af van je behandeltijd. Hierdoor blijft er minder tijd over voor de daadwerkelijke behandeling. Het is dus uiteindelijk makkelijker en efficiënter wanneer je wel een verwijsbrief van de (huis)arts hebt. Zelf geef ik daar ook de voorkeur aan omdat ik een goed contact en overlegmogelijkheid met je behandelend arts belangrijk vind.

Sommige verzekeraars stellen een verwijsbrief nog wel verplicht. Lees hier uw polis op na.

Diëtistenpraktijk Zuidplas heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Je kunt dit ook zelf bij je zorgverzekeraar nagaan. Ik declareer rechtstreeks bij de zorgverzekeraar.

Consultmogelijkheden

Je kunt natuurlijk kiezen voor een consult in de praktijk, maar er zijn situaties waarbij je de voorkeur geeft aan andere mogelijkheden.

Je kunt daarom ook kiezen uit:

  • Consult via beeldbellen 
  • Telefonisch consult
  • Mail consult
  • Lopen en praten: 2 vliegen in 1 klap. Samen lopend pak jij je dagelijkse portie beweging en ondertussen evalueren we je ervaringen en vorderingen en nemen je vragen door.
  • Supermarkt safari: het valt niet altijd mee snel de juiste producten te vinden die passen bij je nieuwe manier van eten. Na een keer deze safari is dat een “appeltje-eitje”.

Het eerste consult zal echter altijd een persoonlijk of beeldbel-consult moeten zijn o.a. in verband met de identificatieplicht.