- Vruchtbaarheidsstoornissen
- Zwangerschap en borstvoeding
- Zwangerschapsdiabetes
- Overgangsklachten
- Pre Menstrueel Syndroom
Vruchtbaarheidsstoornissen

Heb je een kinderwens? Begin dan alvast met je voedingspatroon onder de loep te nemen en je te verdiepen in wat goede voeding is voor jou maar ook voor je partner. Want ook de kwaliteit van sperma wordt beïnvloed door wat de man eet en drinkt. Soms is het inzetten van speciale voedingssupplementen nodig.
Een feit is dat een flink deel van de huidige vruchtbaarheidsbehandelingen niet nodig zou zijn als iedereen met een kinderwens zorgt voor een optimale voeding, voldoende beweging en een speciaal hiervoor geschikt voedingssupplement.
Zwangerschap en borstvoeding
Een goed uitgebalanceerde volwaardige voeding is zeer belangrijk voor een goed verlopende zwangerschap en voor de gezondheid van het kindje. Niet alleen voor de gezondheid van de pasgeboren baby, maar ook van je kind op latere leeftijd. En natuurlijk wordt ook de kwaliteit en hoeveelheid van je borstvoeding beïnvloed door wat je als moeder eet en drinkt. Tijdens bijeenkomsten voor aanstaande ouders waarbij ik voorlichting gaf over goede voeding bij zwangerschap, bleek dat een flink deel van de a.s. moeders niet at volgens de richtlijnen gezonde voeding zoals aangegeven in de schijf van vijf. Zie www.voedingscentrum.nl. Je kunt op deze site makkelijk nagaan of je voldoende eet van de basisvoedingsmiddelen.
Zwangerschapsdiabetes
Met de juiste voeding kun je ervoor zorgen dat het bloedsuikergehalte tijdens de zwangerschap goed blijft. Dat is goed voor jou en voor je kindje. Bij een langdurig te hoog bloedsuikergehalte is er een verhoogde kans op infecties bij de moeder bv blaasinfecties, een zwaarder en groter kindje met daardoor een verhoogde kans op een te vroege geboorte of complicaties bij de bevalling. Na de bevalling kan de baby moeite hebben om het eigen bloedsuikergehalte op peil te houden met als gevolg dat de hersenen niet goed kunnen werken. Behandeling van de baby met een infuus is dan nodig.
En daarnaast kunnen er “kleinere ongemakken” spelen zoals misselijkheid, maagzuur, slechte stoelgang, vocht vasthouden en te snel in gewicht aankomen.
Geef jezelf en je baby een voedingsadvies cadeau! Jullie zullen er veel gezondheidswinst voor terug ontvangen!
Overgangsklachten en pre-menstrueel syndroom (PMS)
Deze zijn het gevolg van hormoonschommelingen, versterkt door een verkeerde/onvolwaardige voeding.
Een passend dieet met bijbehorende suppletie kan verlichting van de klachten geven.