Samenwerken

Je voeding en leefstijl veranderen is een actief proces wat tijd en aandacht kost. Jij zit aan het stuur en bepaalt waar je naar toe wilt. Ik zal je hierbij adviseren, stimuleren en inspireren.

Mijn adviezen zijn integraal. Dat wil zeggen een mix van reguliere- en orthomoleculaire voedingsleer gecombineerd met mijn mensenkennis en ruime ervaring. Mijn psycho-sociale opleiding geeft mij extra handvatten en inzichten die ik met name gebruik om je te ondersteunen bij je gedragsveranderingen.

Vooraf aan je eerste consult stuur ik je een vragenlijst, die je thuis invult en weer terugstuurt naar mij. Op deze manier kan ik mij voorbereiden op ons eerste gesprek, tevens het intakeconsult.

Intakeconsult

75 – 90 minuten (waarvan 60 min gesprekstijd)
Tijdens ons eerste gesprek probeer ik een totaal beeld van je te krijgen. Immers dat wat je eet, hoeveel en wanneer staat niet los van wie je bent en hoe je leeft. Ik stel daarom uiteraard vragen over je eetgewoonten, gezondheidsklachten, medische geschiedenis en beweegpatroon. Maar ook naar je doelen, je eerdere ervaringen met diëten en als dit van toepassing is, je sociale – en werksituatie. Op deze manier stem ik mijn adviezen op jou af.

Afhankelijk van je hulpvraag en doelen krijg je daarna een advies op schrift of “opdrachten” om thuis aan te werken.

2e consult

30-45 minuten
Tijdens dit consult bespreken we wat je veranderd hebt aan je voeding en leefstijl en welke effecten je bemerkt. Ben je op de goede weg ? Als het nodig is stel ik het advies bij en maken we weer afspraken over de nieuwe stappen.

Vervolgconsulten

15-30 min
Veranderen van eet- en leefgewoonten (automatisch gedrag) is niet altijd makkelijk, omdat gewoonten in de loop van de jaren ingesleten zijn. En je bent je vaak niet (meer) bewust van de redenen of oorzaken en gevolgen van dit automatische gedrag.

Tijdens dit verander-proces maak je 4 fases door:

  1. onbewust en onbekwaam
  2. bewust en onbekwaam
  3. bewust en bekwaam
  4. onbewust en bekwaam

In deze laatste fase heb je je nieuwe gedrag geautomatiseerd.

Tijdens de vervolgconsulten besteed ik veel aandacht aan het je weer bewust maken van jouw redenen, oorzaken en gevolgen van je gewoonten. Hoe meer kennis je daarover krijgt hoe beter je nieuwe, betere keuzes kunt gaan maken. Daarnaast bespreken we natuurlijk ook je vragen over voeding in het algemeen, de laatste trends en hypes, over je dieet zelf, recepten, welke producten je kiest in de supermarkt, voedingssupplementen, het verloop van je klachten, onderzoeks-uitslagen, uit eten, vakantie, andere doelen stellen enz.

We plannen de vervolgconsulten in overleg. Dit is afhankelijk van je doelen en de ernst van je klachten.